Zemřela Ivana Trumpová. První manželce Donalda Trumpa bylo 73 let - iDNES.cz (2024)

„S hlubokým zármutkem bych rád informoval všechny, kteøí ji milovali, a bylo jich mnoho, že Ivana Trumpová zemøela ve svém domì v New Yorku,“ napsal Trump na svou platformu Truth Social. „Byla to úchvatná, krásná a bájeèná žena, která vedla skvìlý a inspirativní život,“ pokraèoval.

Trumpová, která vyrùstala za komunistické vlády v bývalém Èeskoslovensku, byla jeho první manželkou. „Její pýchou a radostí byly její tøi dìti, Donald junior, Ivanka a Eric,“ napsal. „Byla na nì tak pyšná, stejnì jako jsme my všichni byli pyšní na ni.“

Manhattanští záchranáøi, kteøí reagovali na volání o zástavì srdce, našli ve ètvrtek krátce po pùl jedné odpoledne v bytì na Upper East Side, kde Ivana Trumpová žila, tøiasedmdesátiletou ženu.

„Naše matka byla neuvìøitelná žena – silná v podnikání, prvotøídní sportovkynì, záøivá kráska a starostlivá matka a pøítelkynì,“ uvedla rodina Trumpových v prohlášení.

Dcera Trumpové Ivanka je podle svých slov odchodem své matky zdrcena. „Máma byla skvìlá, okouzlující, vášnivá a hroznì vtipná. Žila svùj život naplno – nikdy si nenechala ujít pøíležitost zasmát se èi zatancovat,“ napsala Ivanka na Twitteru.

V mládí Trumpová závodnì lyžovala, byla modelkou, poté emigrovala na Západ a dobøe se provdala. „Pøežila. Utekla pøed komunismem a pøijala tuto zemi. Své dìti uèila odvaze a houževnatosti, soucitu a odhodlání. Bude velmi chybìt své matce, svým tøem dìtem a deseti vnouèatùm,“ dodala rodina.

K úmrtí Trumpové se vyjádøil také exprezidentùv nìkdejší právník a bývalý starosta New Yorku Rudy Giuliani. „Ivana Trumpová byla skuteènì talentovaná, kreativní a krásná osobnost. New Yorku významnì pøispìla. Navíc, navzdory všem pozlátkùm okolo, dala spolu s prezidentem Donaldem J. Trumpem svìtu výjimeènì dobré, vyrovnané a slušné dìti a vnuky,“ napsal.

Trumpová, za svobodna Zelníèková, se narodila 20. února 1949 ve Zlínì v rodinì architekta. Když u ní rodièe zaznamenali pohybové vlohy, podporovali ji ve sportovní kariéøe. Ve tøech letech už stála na lyžích, ve dvanácti byla v reprezentaci. Studovala Fakultu tìlesné výchovy a sportu na Univerzitì Karlovì.

It is with deep sadness that we announce the passing of our beloved mother, Ivana Trump. Our mother was an incredible woman — a force in business, a world-class athlete, a radiant beauty, and caring mother and friend. Ivana Trump was a survivor. She fled from communism and embraced this country. She taught her children about grit and toughness, compassion and determination. She will be dearly missed by her mother, her three children and ten grandchildren.

14. èervence 2022 v 21:43, pøíspìvek archivován: 14. èervence 2022 v 23:31

Tehdejší Èeskoslovensko jí však brzy pøipadalo malé, tak aby mohla odejít na Západ, poprvé se vdala za lyžaøe s rakouským pasem Alfreda Winklmayra. V Kanadì pak pracovala jako modelka, po pøíchodu do New Yorku se seznámila s Trumpem. S pozdìjším americkým prezidentem se setkala v roce 1976, svatba se konala o rok pozdìji.

Sòatek ukonèil rozvod v roce 1992 po Trumpovì románku s bývalou miss státu Georgia Marlou Maplesovou. Po oficiálním konci manželství Trump vyhlásil bankrot. Ivana po bouølivém rozvodu vysoudila 25 milionù dolarù, nìkolik domù a roèní apanហšest milionù.

Potøetí se Trumpová provdala v roce 1995 za Itala Riccarda Mazzucchelliho, manželství trvalo dva roky. Jejím ètvrtým a posledním mužem byl v letech 2008 až 2009 o 23 let mladší italský model Rossano Rubicondi.

Donald Trump a Ivana Trumpová (1988)

S Trumpem mìla v posledních letech korektní vztahy. Jak pøiznala, v prezidentských volbách jej volila a pravidelnì spolu hovoøili. Po zvolení Trumpa do Bílého domu na podzim 2016 se spekulovalo o tom, že jeho exmanželka by mohla zastávat post velvyslankynì v Èesku.

Trumpová tehdy øekla, že má pro funkci dobré pøedpoklady, nebo èeština je její mateøský jazyk a v zemi je známá, a to nejen díky pøíjmení Trumpová. Tato myšlenka mìla zastání i na Hradì, vyslání podnikatelky podporoval prezident Miloš Zeman. Nakonec však Trumpová sama možnost stát se diplomatkou odmítla.

V roce 2018 pro internetový magazín Page Six ale øekla, že nechce, aby její exmanžel v roce 2020 znovu kandidoval.

Peníze i podporu dávala ženám v nouzi

V rozhovoru z roku 2007 Trumpová promluvila o svém bohatství i o tom, že peníze dokázala vydìlat sama. „Umím to dobøe, dokážu to líp než muži, vypadám dobøe, jsem chytrá, byla bych bohatá i bez Donalda.“

Tvrdila, že podstatou jejího úspìchu je sebevìdomí a pøedevším chu pracovat. „Vstanu o šesté a celý den tvrdì pracuji. Spím jen ètyøi hodiny dennì,“ uvedla pøed èasem. Aktivit mìla Trumpová øadu – vlastnila sí hotelù, stavìla mrakodrapy, pomocí teleshoppingu prodávala vlastní kosmetiku, obleèení, módní doplòky nebo šperky.

Ivana Trumpová (New York, 13. èervna 2018)

O byznysu èi o vztazích mezi ženami a muži také poøádala pøednášky, psala knihy a sloupky do magazínu, mìla i vlastní reality show. „Donald nebyl bohatý, když jsme se brali. Úspìch byl nᚠspoleèný. Po rozvodu jsem sice dostala peníze, ale ty jsem rozmnožila nejmíò tisíckrát,“ øekla Trumpová. Manželé spolu podnikali, stavìli hotely a kasina. I nejvìtší Ivanini kritici uznávají, že Donald za své miliardy hodnì vdìèí právì obchodnímu nadání své exmanželky.

A aèkoliv si Trumpová potrpìla na upravený vzhled, nerada prý utrácela za zbyteènosti. „To dám ty peníze radìji chudákùm,“ øíkala s tím, že charitì posílala až pùl milionu dolarù roènì.

Miliardáøka Ivana Trumpová - dáma, která má všechno

„Dávám peníze ženám, které doma mlátí muži, nebo tìm, které jsou samy s nemocným dítìtem. Pomáhám i takovým, které nemají peníze ani na obleèení – aby mohly jít na pohovor kvùli práci. Dáme jim kostým a poradíme, jak na pohovoru mluvit. Taky jsem postavila ètyøi domy na Floridì, takové polonemocnice,“ popsala tehdy.

„V apartmá je vždy zdravý rodiè s nemocným dítìtem nebo obrácenì: zdravé dítì s nemocným tátou nebo nemocnou mámou. Jeden z té dvojice umøe. Ty zdravé pøipravujeme na to, že brzy budou sami, a o nemocné se staráme, aby zemøeli dùstojnì. Víc udìlat nemùžeme,“ dodala Trumpová.

Zemřela Ivana Trumpová. První manželce Donalda Trumpa bylo 73 let - iDNES.cz (2024)
Top Articles
Trap Candy Strain Leafly
Spread of the new coral disease “SCTLD” into the Caribbean: implications for Puerto Rico
Somboun Asian Market
Angela Babicz Leak
Mrh Forum
Algebra Calculator Mathway
Chase Bank Operating Hours
10 Popular Hair Growth Products Made With Dermatologist-Approved Ingredients to Shop at Amazon
Sissy Hypno Gif
Delectable Birthday Dyes
Hay day: Top 6 tips, tricks, and cheats to save cash and grow your farm fast!
Craigslist - Pets for Sale or Adoption in Zeeland, MI
Concacaf Wiki
Sunday World Northern Ireland
Horned Stone Skull Cozy Grove
George The Animal Steele Gif
Mflwer
Dumb Money, la recensione: Paul Dano e quel film biografico sul caso GameStop
De beste uitvaartdiensten die goede rituele diensten aanbieden voor de laatste rituelen
Lehmann's Power Equipment
Erica Banks Net Worth | Boyfriend
Marine Forecast Sandy Hook To Manasquan Inlet
The Largest Banks - ​​How to Transfer Money With Only Card Number and CVV (2024)
Doublelist Paducah Ky
Ac-15 Gungeon
Xfinity Outage Map Fredericksburg Va
Rubber Ducks Akron Score
Il Speedtest Rcn Net
Breckiehill Shower Cucumber
2000 Ford F-150 for sale - Scottsdale, AZ - craigslist
Gunsmoke Tv Series Wiki
Jackass Golf Cart Gif
Generator Supercenter Heartland
Duke University Transcript Request
Toonkor211
Past Weather by Zip Code - Data Table
35 Boba Tea & Rolled Ice Cream Of Wesley Chapel
Moonrise Time Tonight Near Me
Spy School Secrets - Canada's History
2024 Coachella Predictions
Envy Nails Snoqualmie
How to Destroy Rule 34
Hotels Near New Life Plastic Surgery
Robeson County Mugshots 2022
Pensacola Cars Craigslist
Miracle Shoes Ff6
Fapello.clm
301 Priest Dr, KILLEEN, TX 76541 - HAR.com
Avatar: The Way Of Water Showtimes Near Jasper 8 Theatres
Sam's Club Gas Price Sioux City
Pas Bcbs Prefix
Wrentham Outlets Hours Sunday
Latest Posts
Article information

Author: Prof. An Powlowski

Last Updated:

Views: 5953

Rating: 4.3 / 5 (44 voted)

Reviews: 91% of readers found this page helpful

Author information

Name: Prof. An Powlowski

Birthday: 1992-09-29

Address: Apt. 994 8891 Orval Hill, Brittnyburgh, AZ 41023-0398

Phone: +26417467956738

Job: District Marketing Strategist

Hobby: Embroidery, Bodybuilding, Motor sports, Amateur radio, Wood carving, Whittling, Air sports

Introduction: My name is Prof. An Powlowski, I am a charming, helpful, attractive, good, graceful, thoughtful, vast person who loves writing and wants to share my knowledge and understanding with you.